>

Follow Media Sosial

 Add Me  Follow Me  Follow Me  Follow Me
Klook.com

Khamis, November 14, 2019

Lotus Five Star Cinemas Kuala Terengganu-Bigil


Assalamualaikum dan selamat petang...

Hari itu pertama kali aku tengok wayang di Terengganu, pertama kali masuk wayang bersama dua adik lelaki, pertama kali menonton filem tamil dan pertama kali juga menonton video amaran jenayah syariah.

Sebenarnya itu juga adalah kali pertama tinggal anak-anak dan suami seterusnya balik kampung. Macam mana aku boleh balik sendirian nanti ada masa aku cerita.



Pada pendapat aku,lotus five star cinemas ini selesa dan cantik. Apa yang aku kagum, pertama kali aku nampak ada surau dalam kawasan wayang. Keluar nak menujuk ke tandas ada signboard surau. Faham-faham je lah kalau tayangan waktu kul 6.30ptg, habis pulak 8.30... mesti terlepas solat magrib. Setidaknya kalau surau kat dalam kawasan  tersebut maksudnya tak perlu keluar kawasan tersebut, lebih memudahkan untuk kita menunaikan kewajipan seorang muslim.

Dibawah adalah video amaran jenayah syariah yang disiarkan sebelum filem disiarkan





Bawah pulak adalah sinopsis filem bigil yang aku copy paste. Hero vijay memang menjadi kegemaran aku.

Bigil (2019)



Berikutan sebuah kemalangan yang menimpa rakan baiknya, seorang bekas pemain bola sepak perlu mengambil alih sebagai jurulatih bagi kumpulan bola sepak wanita yang dilatih oleh rakannya dan bergelut untuk membantu mereka menjadi juara.

Bahasa: Tamil
Sarikata: Inggeris
Klasifikasi: P13
Tarikh Tayangan: 25 Oktober 2019
Genre: Aksi / Drama / Sukan
Durasi: 2 Jam 58 Minit
Pengedar: Lotus Five Star
Pelakon: Vijay, Nayanthara, Vivek, Jackie Shroff
Pengarah: Atlee Kumar
Format: 2D

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sila komen yang baik-baik