Khamis, September 05, 2019

K-Fine Cream Super, siapa ada pengamalan guna?

Assalamualaikum dan selamat pagi, beberapa bulan lepas kakak ipar bawa benda bernama K-Fine Cream Super yang digunakan dalam proses pembuatan roti dan kek. 
Ini adalah K-Fine Cream Super yang diambil ihsan dari Mr.Google.

Sebenarnya aku tak pernah tahu pun pasal K-fine sebelum ini. So aku start cari resepi yang menggunakan K-Fine. Agak banyak resepi yang dikongsikan. Rasanya boleh dah nak try buat donut atau pizza sebagai aktiviti tambahan dengan anak-anak. Bila fikir balik agak lama tak mendonut dengan anak-anak. 

K FINE CREAM SUPER (KFCS) 
*Bahan yang bertindak sebagai pelembut, pelembab dan menambah saiz roti serta daya tahan lama roti dan kek.
* juga sesuai utk pembuatan roti chanai, biskut & lain2
*Mempercepatkan proses elastik doh.
*Mempercepatkan proses pengembangan (proofing)
*Mengekalkan kelembapan roti
*100% halal daripada produk bumiputera Malaysia, berasaskan minyak kelapa sawit dan mendapat pengesahan halal drp JAKIM.
*Sesuai untuk semua jenis masakan yang berasaskan yis seperti roti, pau dan donat,
*Sesuai juga utk kek2 seperti kek marble @ kek pound utk lebih gebu & lembab
*Penggunaan yang minima serta jimat, hanya perlukan 20gm untuk 1 kilo tepung dan tidak perlu lagi menggunakan bread softner dan bread improver
*Boleh bertahan selama 1 tahun. Seeloknya disimpan dalam peti ais
*Gunakan tanpa was was

Next misi kita guna dalam muffin ye...agak-agak gebu gebas tak muffin nanti? Ada kawan-kawan blogger pernah guna benda ini tak?

3 ulasan:

Sila komen yang baik-baik