Ahad, Oktober 07, 2012

Durian... oh Durian...

Ini lah cerita tentang raja buah di serawak. Kalau dekat kampung, mesti dapat makan free je kan... ye lah, nak makan durian pergi dusun... pastu tunggu durian jatuh... Tapi aku tak pernah pun tidur dekat dusun durian pasal rumah dekat jer... pagi2 lepas solat subuh, pergi lah dusun durian... tengok2 lah kot2 ada yang gugur malam tadi..

Bulan lepas balik KL, parents ada kirim durian dekat abg ipar.. tapi oleh kerana terlalu sibuk.. huhuu.. tak sempat nak pegi rumah kakak untuk ambik dan makan durian tue...  Bila dah balik sibu, MR.Y pun cari lah durian... beli jugak lah walaupun harga durian dekat sini lebih mahal dari semenanjung...

Kami beli durian dekat pasar iban, sibu... Pergi pasar bersama dengan keluarga ustaz yuki, wife ustaz yuki nak cari daun kesum, ye petang itu kami makan laksa penang.. sedap o... banyyak ikan dia... kena dengan aku yang suka makanan berkuah.. memang terangkat lah...

Berikut adalah Basyirah, budak nie memang hantu durian... yummmy....


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sila komen yang baik-baik

Teman Blogger