Menu lunch yang buat makan nasi bertambah-tambah...
Asam Pedas Melaka yang terbaik, chef dtg khas dr Melaka.
tadi chef cerita dia belajar buat asam pedas, sambal goreng dari mak mertua. sebab chef asal kedah tapi kawen dgn org melaka, maka kena pandai masak asam pedas & sambal. Nampaknya lepas ni kena menuntut ilmu dengan mak lebih lagi.
Apa pun terubat rindu nak makan asam pedas mak. setiap kali balik Kl mak mesti akan buat asam pedas untuk menantu dia ni. walaupun dah cakap tak perlu buat sbb dah ada lauk. tapi dia tetap buat dengan alasan 'tak apalah, ko suka makan asam pedaskan.'
Pandai mak jaga perut menantu... menantu yg jauh ni tak tahu lah pandai tak jaga hati mak. semoga tak pernah dan tak akan buat hati mak tersentuh dengan kesedihan, apatah lagi terluka. Amin
#gembirabilaperutkenyang
#ibubapa
#thankyou
#asampedasmelaka