Assalamualaikum dan selamat tengah hari. (Hari ni mak masak, relaks sikit, so nak ceta kisah semalam)
Semalam kita masak udang, kalau dulu memang elakan masak seafood sebab ada anak yang alergik. Tapi sekarang dah boleh masak sebab kita standby juga Asmak Herbs.
Pernah pergi makan rumah saudara, dihidang udang dan ketam..dia bisik kat telinga.."nak sikit boleh". Sebab rasa kesian maka bg dia rasa kuah sikit dekat lidah dia. Dia terus kata lidah rasa gatal...masa tu belum kenal Asmak Herbs, maka menahan lah telinga ni dengan rungutan anak lidah gatal2..belum campur renungan abi dia. (sebab dah tahu anak tak boleh, bagi juga).
Ini lepas makan ketam dengan udang. Bagi ubat dia tidur. |
Sekarang kalau makan seafood dan dia rasa gatal terus suruh makan Asmak Herbs.
Walaupun dah standby Asmak Herbs, kami tetap jaga-jaga. Tak adalah bagi anak melantak sesuka hati.
Orang kata makan berpada-pada...
Perasaan nya skrg happy lah, sebab kita dah boleh masak seafood dab anak lah tgk kita je makan, dia dah boleh makan sikit2.
#yamanaimy
#nakAsmakherbsbolehwasapsaya
Kesian pulak . Bila si anak teringin nak makan tapi dia alegik .
BalasPadamitu lah cik latte
Padam