Rabu, Mei 10, 2017

Mukah 2017

Assalamualaikum dan selamat petang. Kali ini nak share tentang aktiviti kami ke Mukah 2 minggu lepas. Lambat benor update kan..hahahaha....

Sebenarnya ada dua tujuan utama kami ke Mukah, pertama Mr.Y join booth takaful Ikhlas. yang kedua pulak, nak hantar canvas khat kepada customer.

Sehari sebelum bergerak Mr.Y hantar kereta ke bengkel untuk memastikan semua selamat dalam perjalanan. Seawal jam 6 pagi kami bersiap, tetiba Mr.Y kata dia nak ke bengkel balik sebab air refrigerator kering. Al-kisah orang bengkel lupa nak masukkan air. Mujur juga Mr.Y check balik keadaan kereta sebelum bergerak. Maka perjalan ditunda kepada jam 9pagi. Nak keluar rumah kami pakat baca doa ramai-ramai dalam kereta.

Sampai stesen minyak di pertengahan jalan, tayar kereta koyak pasal terlanggar divider.

Tetiba ada seorang adik datang tanya apa masalah.

Adik ini yang tolong tukar tayar. Cepat dia buat, bila tanya ada pengalaman ke, dia jawab pernah kerja bengkel kereta. 
 Sampai hotel kakak demam pulak. huhuhuhu.... maka tak berkaul mana lah kami.

Perjalanan kali ini banyak memberi pengajaran dan panduan kepada kami.

*apabila kita meletakkan keyakinan kepada Allah dengan sepenuh hati, Allah akan sampaikan bantuan.

*Sebelum bertawakal pastikan kita sediakan semua dalam keadaan terbaik.

*Bersangka baik dengan kejadian yang menimpa kerana ganjaran pasti akan ada. Kami mulakan hari dengan pelbagai dugaan tetapi tak lama selepas Mr.Y pergi ke booth Takaful Ikhlas di tapak Kaul, kami dapat massage dr Facebook Massanger dari customer menyatakan bahawa dia telah menerima produk yang ditempah dan hasil amat memuaskan hati dia. Penghantaran barang kepada customer di mukah juga amat mudah dan senang kerana customer yang datang hotel untuk pick up.

Jom layan gambar lain-lain...
Sampai dah masuk tengah hari kita makan dulu. Kakak macam biasa nak duduk sebelah ummu sahaja.

ini manja abi...

Breakfast pun di kedai sama..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sila komen yang baik-baik

Anda Mungkin Berminat dengan....

Follow by Email