Rabu, Disember 07, 2011

Perkahwinan I&N

Salam, kali nie perkahwinan sahabat Mr.Y yang merangkap sebagai pasangan pengapit majlis kami di KL dulu…bukan sahabat kepada sahabat ok... Ini merupakan perkahwinan sahabat yang pertama kami berpeluang hadiri setelah berkahwin. Maklum lah sewaktu  perkahwinan sahabat-sahabat yang lain kami tak ada di semenanjung. So apa yang jadi di Majlis perkahwinan ini….Jom ikuti cerita saya…

Perkahwinan nie berlangsung di Dewan Merak Kayangan Felda, pada 06.10.2011 jam 8.00malam. Untuk pengetahuan semua, pasangan ini telah selamat di ijab dan qabulkan pada 02.10.2011.
Jika dahulu, mereka menjadi pasangan pengapit kami, kini kami menjadi pasangan photographer mereka. Hehhee…oleh kerana kami tidak membawa pulang Nikon D3000, terpaksalah kami menggunakan Nikon D3100 hak milik pasangan pengantin dan Canon xxx hak milik pengapitnya. Pengapit pasangan ini iaitu Mr.S juga merupakan sahabat Mr.Y sejak sekolah rendah.  So saya pilih untuk guna Nikon D3100 manakala Mr.Y menggunakan Canon xxx. Haa….x lupa kami turut membawa photograoher kecil…it’is TARA…yang menggunakan camera Lumix DMC-L585 . Lumix DMC-L585 adalah hak milik Mr.Y, memang menjadi kebiasaan kami jika tidak membawa DSLR, kami membawa compact camera. Mana tahu ada moment2 yang syiok or menarik..dapat lah snap kan.  Kembali kita ke kisah majlis tadi ok…Macam biasa mana ada moment best dan menarik di majlis itu kami snap..tapi mintak maaf banyak-banyak pasal kami tak ambil lagi photo2 dari 2 camera tersebut, yang ada hanyalah photo yang di snap oleh TARA…

Antara acara yang menarik pada malam tersebut adalah tanyangan gambar dan nyanyian pengacara…waaa..pengantin lelaki nyanyikan ayat terakhir lagu My Baby You khas buat si isteri..so ROMANTIKA…  Kenapa tayangan gambar itu best, pasal ada gambar MR.Y time muda2 jugak…

Rasanya itu sahaja cerita tentang majlis kali nie…apa pun sebelum akhiri kita tengok photo-photo yang tak seberapa ini….

Kad jemputan

Bahagian dalam kad

Possing dalam bilik persiapan...

Perarakan pengantin...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sila komen yang baik-baik

Anda Mungkin Berminat dengan....

Follow by Email