zazzle wedding

Wedding

Sabtu, Oktober 28, 2017

Bajet 2018-Bantuan Khas Guru KAFA

Tanggal 27 Oktober 2017, jam 3.00 petang, Perdana Menteri Malaysia selamat membentangkan bajet 2018.
 
Antara perkara yang menarik bagi aku pada bajet kali ini adalah bantuan khas Guru KAFA & Takmir, Imam, Bilal dan Siak sebanyak RM1500. Pembayaran secara one-off iaitu RM1000 pada januari 2018 dan RM500 sebelum aidilfitri 2018. Sepanjang aku menjadi guru KAFA iaitu hampir 7tahun, ini adalah kali pertama bantuan khas untuk guru KAFA diberikan. Alhamdulillah. Boleh belanja buat beli barang baby nanti...

22 ulasan:

  1. Borang nk ambik kat mna ye klu bntuan ni...kn ade imam.guru kafa dll.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Rasanya tak perlu isi borang. Tapi tak pastilah pulak mcm mana pemberian nanti. kena tanya penyelia kot...

      Padam
    2. Klw guru kafa tu die imam jugak dapat 2x ke bantuan khas tu?maksudnya bantuan khas guru kafa+imam

      Padam
  2. Semua guru kafa seluruh malaysia ke?atau guru kafa wilayah perseketuan sahaja?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Semua guru KAFA seluruh malaysia...

      Padam
    2. Aini kata guru kafa semalaysia dapat tapi saya guru kafa selangor tak dapat pun? Yg bawah jawi dah dapat dah

      Padam
    3. Guru KAFA bawah jakim kot... kalau guru KAFA kerajaan negeri rasanya lain...

      Padam
  3. Kalau guru kafa tu dr kalangan guru jpn..dpt jugak ke..mksd saya 2x...
    #guru jpn
    #guru kafa

    BalasPadam
  4. ade ke guru kafa dpt bonus 1k tu hrini..saya x dpt pon😥

    BalasPadam
  5. Bila tarikh guru kafa dpt bayaran bantuan khas ni..?penjawat awam dh dptkn today..best la dorg..kte jgk yg ternanti2...hehee

    BalasPadam
  6. Bila tarikh guru kafa dpt bayaran bantuan khas ni..?penjawat awam dh dptkn today..best la dorg..kte jgk yg ternanti2...hehee

    BalasPadam
  7. Nak tanya...bila bonus guru kafa masuk...

    BalasPadam
  8. Dah dpt ke bantuan khas tu? Ka bergantung pada negeri masing2?

    BalasPadam
  9. Untuk maklumat lanjut tentang bonus diatas boleh rujuk entry berikut: https://yamanaimy.blogspot.my/2018/01/bajet-2018-bonus-guru-kafa.html

    BalasPadam
  10. Musang King's23 Jan 2018, 1:45:00 PTG

    bayaran bonus one off bajet 2018 utk bayaran kepada guru kafa adalah yang terakhir bayarannya iaitu pada 31hb Januari 2018. harap bersabar kerana kedudukan guru kafa juga adalah yang terakhir dalam senarai. Guru kafa ni kan dah biasa bersabor dan dapat semua benda hat yang dah hujung-hujung je.. itu pun mujor deme nak bagi. kalau idak dapat habuk je lahhhhh.

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau guru kafa tp imam jugak masa yg sama, dpt dua dua?

      Padam
    2. Betul ke bayarannya pada 31hb.januari...kalu betul lah di byr pada tarikh tersebut Alhamdulillah...tak kisah pun janji ada juga bayaran utk guru2 kafa.

      Padam
  11. ye ke... dapat 31 January? Lalu betul alhamdulillah

    BalasPadam
  12. Tak psti..akhir jan bru nk hntr prmhnn..paling awal akhir bln 2 ni..plg lmbt bln 3..

    BalasPadam
  13. Salam....sapa tau bila lagi guru kafa nak dpt bonus rm1000...

    BalasPadam

Sila komen yang baik-baik

Teman Blogger