Rabu, April 06, 2016

Krabi 3 - 26/3/2016

Sambungan kisah krabi masuk hari ke dua dengan baki duit Thai bath 29,035THB. 

Penginapan kami di Krabi nemo house, memang best pasal dekat luar di sediakan macam ruang tamu yang boleh lah ahli-ahli rombongan nak melepak sambil borak-borak. ada sedia 3 meja makan. Sarapan hari ke dua, Mr.Y bersama ayah dan ummi pergi beli dekat gerai yang berhampiran dengan penginapan kitaorang. Kos sarapan adalah 320THB. Selepas beli sarapan sempat lagi diaorang singgah kedai beli apa-apa kudapan dan 3in1 berjumlah 272THB.

Pemandangan ruang lepak depan bilik. 
Mr.Y bersarapan bersama mak abah...

Selesai sarapan kami minta pihak penginapan hantar kami ke aonang beach, (penghantaran ke tempat berdekatan adalah percuma dari pihak penginapan)...bestkan... Makanan yang tak habis makan waktu sarapan kami bawa ke pantai.. 
Ayah dan menantu-menantu mandi bersama.

Teacher anis sedang ajar students main pasir.
Best friend humaira dekat krabi...
Sambil menikmati mandi pantai akan ada orang datang promote urutan kaki di pantai, jual air, jual tikar. Kami beli lah sekeping tikar  dan ayah beli sekeping untuk letak barang dan si kecil meniarap. Mereka berminat juga ambik service urutan badan 250THB untuk 1jam.

Pemandangan luar kawasan berurut.

Dalam jam 2ptg kami minta pihak penginapan datang jemput, Sampai tempat penginapan semua dah tak larat maka lunch skip untuk hari tersebut. Ada yang pergi sendiri beli lunch di kedai berhampiran. Mr.Y teman Anisah dan Nor pergi lunch & beli minum petang sekali. Kos minum petang 425THB. Petang tue juga Mr.Y settelkan baki pembayaran hotel sebanyak 14,400THB.

Petang lagi sekali kami minta pihak hotel hantar ke pantai aonang untuk tengok suasana petang dan malam sekitar pantai. Memang happening. Jalan-jalan adalah jumpe satu kedai jual pancake banana neutella. Apa lagi perut dah lapar, semua nak cuba rasa lah kan. Ok lah rasa dia, boleh kata macam rasa roti canai letak pisang & neutella kalau kat kita. Anisah ambik pancake with chestnut & chocolate. 

Semua nak bergambar dekat patung ikan yang besar.
Balik dari jalan-jalan sekitar aonang beach kami terus pergi dinner dekat gerai berhampiran tempat penginapan.

Makan kat sini lagi sedap dan lagi thai rasanya. Kos makan malam adalah 1265THB.

Ini lah kisah hari kedua kami di krabi. Total perbelanjaan adalah:

320 + 272 + 425 + 14,400 + 1,256 = 16,673THB

Baki : 29,035THB - 16,673THB = 12,362THB


Ikuti sambungan Krabi 4 untuk kisah selanjutnya.....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sila komen yang baik-baik

Teman Blogger