Follow Media Sosial

 Add Me  Follow Me  Follow Me  Follow Me

Lazada

Lazada Malaysia

Isnin, Ogos 12, 2019

Gejala selsema dan batuk kurang dengan minuman Arissto Earl campur lemon

Assalamualaikum dan selamat malam. Malam ini aku nak share resepi teh lemon menggunakan kapsul teh Arissto. 

Sebenarnya pagi tadi bawa anak-anak layan Boboiboy the movie 2. Tapi sebelum masuk wayang lagi Mr.Y dah mula selsema.Malam ni terfikir nak buat teh lemon menggunakan kapsul teh Arissto yang yang ada kat rumah ini. 

Sebenarnya kapsul teh yang ada kat rumah ini hanya kapsul Earl. Daripada website Arissto dia kata Earl adalah: 

A blend of Ceylon black teas with an infusion of bergamot oil that promotes fresh and natural citrus notes.


Bila baca bergamot tu, apa benda lah bergamot tu. Apa lagi, search google lah jawapan nya. Rupanya limau purut.

Setelah ditapis oleh Mr.Y, ini lah hasil editing yang diluluskan. Kalau ikut aku nak letak macam2 lagi dalam gamba ni.

Resepi Teh Lemon Arissto Earl

  1. 1kapsul Earl
  2. 1sudu madu
  3. Sekeping potongan buah lemon
Cara buat: letak sekeping potongan buah lemon keDalam cawan istemewa Arissto. Kemudian brewkan kapsul Earl dengan mengambil cawan kecil. Lepas siap brew, sila letak madu. Maka tara siap...

Alhamdulillah siap... Bukan Mr.Y je yang layan air ni...uwais & uzayr pun sama layan.

Muka moyot sebab mula-mula ummu buat untuk abi sahaj..tapi lepas tu buat satu untuk dia dan uzayr share.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sila komen yang baik-baik