Ahad, September 10, 2017

Cara masak laksa yang sedap by ROSHAZAREEZA

Assalamulaikum...tengah blog walking jupe cara masak laksa yang sedap dalam blog  ROSHAZAREEZA. Terima kasih kepada tuan punya resepi. Maklumlah saya bukan selalu masak laksa (sekali je kot pernah masak). Alkisah ada kawan hadiahkan 2 bungkus laksa kering sebelum raya haji. Bincang dengan Mr.Y apa nak buat laksa tu. Ye lah Mr.Y dan anak-anak bukan kaki makan laksa, yang buat sebelum ini bawak ke sekolah untuk dihabiskan. Setelah berbincang Mr.Y, dia kata masak, nanti dia bawak pergi mana-mana untuk sedekah kawan-kawan makan. Biasalah orang ramai geng..ada geng surau, ada geng pejabat, ada geng grab, ada geng takaful, dan lain-lain lagi.

Sampai kini belum masak oleh sebab kekangan masa dan kesihatan anak tak mengizinkan. Insyalah jika anak dah betul-betul sihat kita buat. Orang cakap nak anak sihat kena banyak sedekah, maka jom lah bersedekah. Sedekah kenyangkan perut orang ni membahagiakan.

Jom salin dan simpan dulu resepinya... Sekali lagi terima kasih kepada tuan resepi..







Bila dah nak masak baru letak garam. Sesuaikan rasanya yer.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sila komen yang baik-baik

Teman Blogger