Rabu, Jun 15, 2016

Perkahwinan di pekan Saratok dan BBQ di Roban

Assalamualaikum, Sebenarnya tengah tunggu file gambar transfer dari handphone ke laptop untuk molah (buat) photobook mini square. Maka kita cerita lah sedikit sebanyak tentang pengalaman kita ke daerah saratok pada 4june2016. Kira-kira ini adalah kali ke-3 pergi ke saratok, Pertama kali ke saratok untuk menghadiri Pekahwinan di Kabong, kali ke dua sewaktu mengikuti program kimia ke desa Mr.Y , maka ini adalah kali ketiga menjejakkan kaki ke bahagian Saratok.

Kali ni kita pergi penggilan (kenduri kawen) kawan pejabat Mr.Y. Oleh kerana pekan Saratok berada agak jauh dari Bandar Sibu, maka rombongan kami bertolak lebih kurang jam 6.30pg. Semua anak-anak di kejut mandi seawal jam 5.30pagi...Layan gambar sama cerita ok.

Bukan selalu kami ber "wefie"..hehehhee...

Ok, kita bergambar dengan pengantin...

Golongan wanita lak bergambar dengan pengantin...eh..eh..baby uwais pun nak join gak..

Uwais & abi..sama tak kami...

Ramai betul yang suka pegang uwais...alhamdulillah sepanjang perjalanan, uwais jadi budak baik..

Ini lah door gift dari pengantin dan keluarga..tahu tak ada custom made fridge magnet untuk yang dewasa. 
Selepas dari makan-makan pengilang rombongan singgah sekejab dekat rumah Asmah aka "buk semah". Ini macam agenda pre-puasa. Siap dihidangkan lemang lagi...memang terbaik lah. 

Ok, ini pulak gambar pre-lebaran. Depan chalet yang kami semua menginap. Kami sekeluarga kongsi chalet yang agak besar bersama keluarga Noreden .

BBQ bermula..

Bapak-bapak yang menjaga dan membakar...mak-mak layan anak-anak...

Kan dan cakap ini hari adalah agenda pre-puasa... meriah..dah lama tak merasa kemeriahan mcm ni. macam duduk kampung pun ada. Uwais pun makan sama tapi menu dia lah.


Kenapa kami duk satu chalet dengan keluarga Noreden kerana ada kawan kakak dan hana... abg haiqal....
Maka itu je lah cerita short trip we all ke kabong.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sila komen yang baik-baik

Anda Mungkin Berminat dengan....

Follow by Email