Jumaat, Julai 27, 2012

Baby Crystal

Salam Semua....

Hari 2 ada kawan nak pindah balik ke semenanjung, maka difikirkan lah apalah hadiah yang nak diberikan. Mula2 kami ingat nak berikan photo mug, tapi bila buka Heartbeat.my nampak ada promo crystal frame... ok gak kalu yang nie.. apa lagi, trs order 3... satu hadiah buat kawan, satu utk simpanan sdr, satu utk baby sumayyah...

Hadiah Untuk Uncle Mamad

My Baby

My Sumayyah

Twins ker?


Ahad, Julai 08, 2012

Update Status Facebook (FB)

Hampir setiap hari kita membuka laman sosial yang dipanggil FB atau Facebook.  Maka setiap hari jua lah kita membaca dan mengetahui perkembangan sahabat-sahabat yang dekat dan jauh, yang dikenali secara nyata dan maya. Ada yang mengupdate kan aktiviti harian, luahan perasaan, kata nasihat dan pelbagai lagi. Bahkan ada yang menjadikan FB sebagai alat pemasaran. Disini bukan nak bicara pasal FB sebagai alat pemasaran tetapi nak berbicara hal yang agak sering dilakukan semua org,,,, iaitu luahan perasaan dan aktiviti harian.

Ok, pada pendapat diri ini x salah kita mengupdatekan status dengan 2 perkara ini. terutama aktiviti harian. 

Sebagai contoh: "Saya sekarang berada di cameron higland bersama suami tercinta"...tutup dpt komen dr kenalan yang dah lama x jumpe, time kita kawen pun dia x datang. komen bunyi mcm nie.. " serius ko ada kat cameron nie, aku duk sini..meh lah datang luch kat umah."  Waaa.... dapat rapatkan balik ukhwah disamping makan free... SUKA..SUKA..SUKA..

Maka, jangan lah segan silu nak update status aktiviti anda asal kan ia tdiak ter'over'.. yelah meyampah lak org tgk nant kalu dah setiap jam update aktivi... kadang kala status aktivi yang terover update nie mengundang bicara x elok dari insan lain. Jangan kerana kita org lain buat dosa, secara tak langsung kita pun dosa kan.

Bagaimana pula dengan status yang berkaitan luahan perasaan. Jika luahan perasaan berkaitan isu semasa dan bahasa yang digunakan adalah sopan, tak salah. Malahan mungkin kita mengajak insan lain turut untuk prihatin dengan isu semasa, terutama tentang dunia ISLAM. Tapi jika update luahan perasaan berkaitan ketidakpuasan dalam suatu perhubungan...AMAT TAK ELOK...BUAT DOSA LAGI ADALAH..kenapa saya kata buat dosa..kalu kita x puas hati kat some1 dan update status ttg itu di FB... kita secara tak langsung dah mengumpat dia..lepas 2 ajak org lain mengumpat..bertambah2 dosa... Orang yang tak tahu cerita jadi tahu cerita...abis 2 mcm mana hubungan nak kembali jernih. fikir2 kan lah...

Seeloknya status FB di update mengandungi kata2 peringatan dan nasihat...

Sekian leteran hari ini....

Idea asal: Mr.Y
Olahan : Naimy Art

Tahniah & Teruskan Usaha Anda

wah tajuk skema nyer....

Semalam skali lagi kena tinggal kat rumah dengan humaira jer...Mr.Y pegi kerja... Alhamdulillah ada rezeki masuk. Dapat sorg lagi client utk takaful. Sebenar dah lama takaful Mr.Y tak berjalan.... Yelah sibuk uruskan isteri yang nak bersalin hari tue...  Insyalah 28 hb nie kena tinggal lg... Mr.Y ada exam takaful lak... Ibarat belajar yang sentiasa perlu di ulangkaji..begitu juga ilmu pengetahuan Mr.Y berkaitan takaful nie. tapi yang nie kena praktis skali...

"My Dear sayang,
Semoga berjaya menjawab exam nant dengan cemerlang. Insyalah hati ini kuat, jiwa ini tabah dan badan ini sihat untuk ditinggalkan suami. Bukan kerana urusan dunia semata tetapi urusan akhirat jua. Kita dicipta Allah untuk beribadat kepadaNya. Maka jadikanlah urusan dunia ini suatu ibadat untuk akhirat. Insyalah."




Jumaat, Julai 06, 2012

Hiasan Dinding....from Airis Wall Deco



Inilah wall deco yang baru Mr.Y order...tp belum sampai lg...hihihi...

Saiz dia amat sesuai dengan keluasan ruang tamu rumah kami... mesti humaira suka pandang nie...
Dekat airis wall deko nie kita boleh gak mintak mereka print gambo kita kat frame 2... tp x nak lah menglamourkan diri di rumah sendiri...hihihi..

Kalu sapa2 berminat boleh lah lawati laman FB dia...

Saja tlg promote..hahaha...

Oh..mesti ada yang tanya ttg harga kan..harga yg nie RM100... Harga pos lak RM45 ke serawak... kalu kat semenanjung harga pos tak tahu lak brapa...murah lg yang pasti...



Khamis, Julai 05, 2012

Gossip!!!!

Bagaimanakah reaksi anda apabila seseorang yang baru anda kenali memulakan bicara berkaitan gossip scandal seorang lelaki...lebih malang lagi rakan baru anda tidak tahu, bahawa insan yang diperbicarakan adalah suami anda...

Jika situasi ini berlaku, aku mesti layan nyer...hahaha... antara kebaikan jika di layan..

  1. dapat tahu apa laki kita buat belakang kita
  2. boleh kawal keadaan dan betulkan mana yang tak betul
  3. yang penting kalu dilayan, kita dapat muhasabah diri....mcm mana ek... kita tilik balik diri kita dan keluarga kita..ada ker yang kurang dan tak patut kita buat...tak ikut suruhan Allah ker...mungkin sbb itu ada gossip liar ttg suami kita keluar...hihihi...
Tapi rasa lagi banyak keburukan jika di layan dan terpengaruh dengan emosi...yelah emosi wanita niekan senang di usik... antaranya...
  1. mungkin lps balik kita gaduh laki bini
  2. lepas nie jadi queen control
  3. tlg tambah dosa kawan baru kita tue
  4. bermasam muka dgn individu yang dikaitkan
  5. yang plg penting, terbukti bahawa kita tidak percaya kepada suami sdr..

Photobook Humaira

Assalamualaikum...

Last week dapat siapkan photobook utk humaira...lama benar tak buat kan...sekarang tunggu ia sampai jer lah... x sabar rasa....

Selasa, Julai 03, 2012

Test..

Assalamualsikum....ini adslsh en3 pertama dr fan csl mi500...
saja nak test boleh guna ke x...dah konfem bleh...senang nk upfate blog.....
thanks my dear hubby...

Teman Blogger